Vilde bier
Menu Vilde bier > Bolighjælp til vilde bier

Klik her for at se posteren Beskyttelse af vore vildt­levende bestøvere møder fortsat mange barrierer.
Se posteren her.

Bolighjælp til vilde bier

Insekthoteller fyldt op med alskens natur- og genbrugs­materialer er blevet enormt populære de seneste år. De findes snart i alle udformninger: Fra de helt enkle og rustikke til de sofistikerede og skulpturelle. De er blevet udråbt til de helt perfekte tilflugtssteder for insekter og andre smådyr, og bliver tit bygget for at tilbyde vilde bier et sted at bo. Men skaber de virkeligt mere liv i haven? Bliver de brugt af de tiltænkte beboere? Er de mest til pynt?

Vi fortæller om vores fejl og erfaringer, og kommer med forslag til hvordan vi kan hjælpe de vilde bier, både ved at sætte små redekasser til bierne ud i haven, og ved at skabe flere naturlige rede- og overvintrings­­steder.

En stor tak til Veronica Bay, redaktør af Praktisk Økologi, for at give os lov til at lægge pdf af artiklen ud her, så tæt på udgivelses­datoen. Det haster nemlig med at få lavet rede­­kasserne og sætte dem ud, fordi sæsonen allerede er i gang. Det er vores fælles håb, at artiklens forslag vil komme bierne til gavn allerede fra dette forår.

Lad os skaffe bedre boliger til vilde bier i flere danske haver!

Se artiklen i et separat vindue.

Maria & Jørgen Gram-Jensen (2014): "Bolighjælp til vilde bier". Praktisk Økologi 2/2014, s. 4-8

PDF lagt ind på vildebier.dk efter aftale med Praktisk Økologi.

Powered by CMSimple