
Materiale fra den nordiske konference om bestøvere, der var afholdt digitalt via Zoom torsdag den 12. november, er nu online og dermed tilgængelig for alle interesserede.
Mange steder i det ganske land oplever vi udsåede blomsterstriber langs vejene, men der er delte meninger om deres værdi, især for de sjældne og truede arter. Sammen med ca. 100 andre besøgte vi Ryegaard Gods for at se blomsterstriberne og høre debatten om tiltag for naturen i landbruget. Her kommer vores reportage.
Velkommen til vores nye website, hvor du finder artikler, forskningsnyt, boganmeldelser, opslag om events, vejledninger og andre indlæg relateret til vilde bier. I forbindelse med overflytningen har vi indekseret og sorteret alle indlæg. En del blev slettet, en del opdateret og nogle indlæg venter endnu på at blive overflyttet.
I anerkendelse af, at sammen står vi stærkere, er der nu indledt et nordisk samarbejde omkring beskyttelse af bestøvende insekter på landbrugsarealer: I dagene 6.–7. maj 2019 blev der i Vikersund i Norge afholdt det første Nordiske Landbrugsworkshop med det norske humlebiorganisation La Humla Suse som vært.
I december blev det første danske symposium med fokus på bestøverfaunaens betydning og beskyttelse afholdt i København. Programmet var sammensat af oplæg fra både udenlandske og danske forskere, samt en række danske praktikere. Præsentationerne fra symposiet kan nu frit downloades af alle interesserede.
Der er nu åbent for tilmelding til bestøversymposium arrangeret af Københavns Universitet, IPBES i Danmark og SEGES den 7. december 2017. Bemærk: Symposium afholdes på Axelborg. Tilmeldningsformular, program, samt yderligere info finder du via dette link.
Et symposium om beskyttelse og forvaltning af af vilde bier, honningbier og andre bestøvere afholdes på Københavns Universitet i starten af december. Symposium er resultat af samarbejde mellem IPBES i Danmark, SEGES, ICROFS og Institut for Plante og Miljøvidenskab på KU.