Kilde: Altinget
Debatten om konkurrencen mellem honningbier og vilde bier er ikke stilnet af, snarere tværtimod! I september og i starten af oktober publicerede Altinget tre nye artikler om emnet, hvori vi kunne læse, at der nu fra flere sider ønskes en regulering af biavlen. Samtidig afviser biavlere at honningbierne udgør en trussel for de vilde bier.
Naturområder bør friholdes fra kommerciel biavl skriver forskere
Biodiversitet har førsteprioritet for beskyttede naturområder, derfor er det dårlig idé med opstilling af bistader i statsejede naturområder, i beskyttede naturtyper, i nationalparker eller i Natura 2000-områder. Alligevel tillader myndighederne, at kommerciel biavl ødelægger biodiversiteten disse steder, skriver forskere fra Aarhus og Københavns Universitet i en debatartikel på Altinget.
Klik på linket i rammen nedenunder for at læse artiklen.
Politikerne på Christiansborg vil følge op på bi‑debatten
Efter ny kritik fra forskere kræver både S og V mere viden om biavlens trussel mod vilde bier. Alternativet melder sig klar til at regulere biavlen i visse områder. Biavlerforeningen afviser, at honningbierne skaber et problem for de vilde bier og peger på uenighed blandt forskerne.
Klik på linket i rammen nedenunder for at læse artiklen.
Biavlen skal reguleres via afgifter til det offentlige mener Plan Bi
Vi er nødt til at regulere mængden af honningbier, mener stifteren af organisationen PLAN Bi, Nina Launbøl Hansen, og foreslår at biavlere skal søge om tilladelse for at sætte bistader op samt betale en afgift til det offentlige.
Klik på linket i rammen nedenunder for at læse artiklen.