Skal biavlen i beskyttede natur­områder reguleres?

Kilde: Altinget

Debatten om konkurrencen mellem honning­bier og vilde bier er ikke stilnet af, snarere tværtimod! I september og i starten af oktober publicerede Altinget tre nye artikler om emnet, hvori vi kunne læse, at der nu fra flere sider ønskes en regulering af biavlen. Samtidig afviser biavlere at honning­bierne udgør en trussel for de vilde bier.

Honningbier. Foto: © Maria Gram / Vildebier.dk

Naturområder bør friholdes fra kommerciel biavl skriver forskere

Biodiversitet har førsteprioritet for beskyttede naturområder, derfor er det dårlig idé med opstilling af bistader i statsejede naturområder, i beskyttede naturtyper, i national­parker eller i Natura 2000-områder. Alligevel tillader myndighederne, at kommerciel biavl ødelægger biodiversiteten disse steder, skriver forskere fra Aarhus og Københavns Universitet i en debat­artikel på Altinget.

Klik på linket i rammen nedenunder for at læse artiklen.

Rasmus Ejrnæs, Beate Strandberg, Morten Tune Strandberg og Hans Henrik Bruun (2018): Forskere: Honningproduktion truer de vilde bier. Altinget, 12. september 2018.

Politikerne på Christiansborg vil følge op på bi‑debatten

Efter ny kritik fra forskere kræver både S og V mere viden om biavlens trussel mod vilde bier. Alternativet melder sig klar til at regulere biavlen i visse områder. Biavler­foreningen afviser, at honningbierne skaber et problem for de vilde bier og peger på uenighed blandt forskerne.

Klik på linket i rammen nedenunder for at læse artiklen.

Hjalte Kragesteen (2018): S og V kræver mere viden: vil til bunds i bi-strid. Altinget, 12. september 2018.

Biavlen skal reguleres via afgifter til det offentlige mener Plan Bi

Vi er nødt til at regulere mængden af honningbier, mener stifteren af organisationen PLAN Bi, Nina Launbøl Hansen, og foreslår at biavlere skal søge om tilladelse for at sætte bistader op samt betale en afgift til det offentlige.

Klik på linket i rammen nedenunder for at læse artiklen.

Nina Launbøl Hansen (2018): Plan Bi: Reguleringen af honningbier er det rene Vilde Vesten. Altinget, 2. oktober 2018.

Læs også:

Etiket: , ,