Dave Goulson hædret af foreningen Bier i Danmark

Bier i Danmark, vores nye danske forening, der arbejder for bedre forhold for vilde bier, har ved sin ekstraordinær generalforsamling i Odense den 18. maj 2015 udnævnt den britiske biforsker Dave Goulson til æresmedlem af foreningen.

Æresmedlemskabet er en anerkendelse af Dave Goulsons store bidrag til beskyttelsen af humle­bier og et udtryk for taknemmelighed for den inspiration, som hans arbejde og grund­læggelsen af Bumblebee Conservation Trust har været for os i Danmark. Udnævnelsen medfører livsvarigt, kontingentfrit medlemskab af foreningen.

Æresbevisningen blev overrakt i går aftes på Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor auditoriet var fyldt med humlebi­interesserede tilhørere, der mødte op for at høre Dave Goulson fortælle om hans liv med humlebier.

Overrækkelsen af æresbevisning fra foreningen Bier i Danmark til professor Dave Goulson

Overrækkelsen af æresbevisning fra foreningen Bier i Danmark. Fra venstre: en af foreningens aktive, Sara Julie Møhlenberg, formand og stifter Maria Gram-Jensen og den nyudnævnte æresmedlem, professor Dave Goulson.

Dave Goulson, der er professor i biologi ved University of Sussex og en af Storbritanniens mest anerkendte naturforkæmpere, er aktuel i Danmark med sin populærvidenskabelige bog om humlebier, som blev udgivet på dansk i april på Hr. Ferdinand, under titlen “Humlen ved det hele – Min eventyrlige liv med bier”.

Dave Goulson signerer “Humlen ved det hele” på Naturhistorisk Museum i Aarhus

Ved foredraget på Naturhistorisk Museum var der også en lejlighed til at købe bogen “Humlen ved det hele” og få den signeret af forfatteren.

Bogen har fået fine anmeldelser i Storbritannien og har – ifølge forfatteren selv – vist sig at være en fremragende måde at opbygge en folkelig interesse i bier og deres bevarelse. Det, håber vi, også vil ske i Danmark, efter at den danske udgave af “En Sting i Tale” har fundet plads på boghandleres hylder landet over.

Etiket: ,