Kategori: Events og begivenheder

Livestream med Dave Goulson

Saving our insects, © Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet

Tirsdag d. 19. september kan du gratis opleve foredraget “Saving our insects” ved professor Dave Goulson, med efterfølgende perspek­ti­ve­ring af Kjeld Hansen, som har bearbejdet og oversat Goulsons seneste bog til dansk. Foredraget livestreames fra Aarhus Uni­ver­sitet til biblioteker og biografer mm. over hele Danmark.

Etiket: ,

Natur­oplevelser og børne­kunst

Det er sjovt for børnene, at farvelægge egne insektskitser med akvarelmaling. Foto © Jørgen Gram

Vi inviterer børn fra 7 år og opefter til en række ferie­aktiviteter i nærheden af Faaborg, hvor de kan male akvarel­portrætter af vilde bier, som de lærer at kende under en mini­safari samme dag. Vi vil gerne smitte børnene med undren, nysgerrig­heden og begejstringen for vilde bier og andre insekter.

Etiket: , ,

Tid til en Tænkepause?

Yoko Luise Dupont – forfatterportræt af Anders Bach. Bier – forsiden af bogen. Kilde Aarhus Universitetsforlag.

Den 2. maj udkommer bogen “Bier” af Yoko L. Dupont, som nr. 99 i Aarhus Universitets­forlags “Tænke­pauser – viden til hverdagen”. Bogen bliver præsenteret på udgivelses­dagen i et talkshow “Tænke­pauser Live” på Nørrebro Teater i København, og aftenen efter i Musik­huset Esbjerg. Ved forestillingen kan du møde forskeren bag bogen, og stille spørgsmål undervejs.

Etiket: , , ,

Vil du gense ‘Flowers for Pollinators’?

Welcome to Nordic webinar 'Flowers for Pollinators'

Materiale fra det nordiske webinar ‘Flowers for Pollinators’, afholdt i november, er kommet online. Vi har afmærket starttider for de forskellige oplæg inde i den lange Youtube-video, og linker til dem enkeltvis. Bemærk at webinaret blev holdt på engelsk.

Etiket: , ,

Webinar om Danmarks vilde bier med Claus Rasmussen

Pragtbuksebi. Foto © Henninge Torp Bie, La Humla Suse

De fleste har hørt om honningbier og humlebier, men hvad med alle de andre bier? Deltag i webinaret med biforskeren Claus Rasmussen, og lær mere om vores bier og deres betydning! Webinaret er arrangeret af La Humla Suse og Vilde Bier i Danmark, og finansieres af Nordisk Ministerråd.

Etiket: ,

Nordisk webinar: Flowers for Pollinators

Humlebier. Foto © Monica Marcella, La Humla Suse

Torsdag den 11. november afholder La Humla Suse et webinar, som et led i det nordisk-baltiske samarbejde. Formålet er at udveksle viden om, hvordan vi kan etablere gode, blomster­rige levesteder for bestøvere i Norden. Se programmet og tilmeld dig webinaret her på siden.

Etiket: , ,

Materiale fra det nordiske webinar om bestøvere er nu online

Promoting pollinators, webinar 12th November 2020

Materiale fra den nordiske konference om bestøvere, der var afholdt digitalt via Zoom torsdag den 12. november, er nu online og dermed tilgængelig for alle interesserede.

Etiket: , ,

Webinar om beskyttelsen af vilde bestøvere i de nordiske lande

Humlebi i honningurt. Foto © Maria Gram / Vildebier.dk

Norske La Humla Suse og dens samarbejds­partnere fra Sverige, Finland, Estland og Danmark er torsdag den 12. november værter for et åbent webinar om beskyttelsen af vilde bestøvere på landbrugs­arealer. Du kan tilmelde dig webinaret her på siden.

Etiket: , ,
Top