Livestream med Dave Goulson

Kilde: Offentlige foredrag i Naturvidenskab
Saving our insects, © Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet

Nyt efterårssemester af Offentlige foredrag i Naturvidenskab på Aarhus Universitet, som kan opleves gratis via livestream over hele landet, starter tirsdag den 19. september.

Det første foredrag i serien bliver “Saving our insects” ved professor i biologi Dave Goulson, med efterfølgende perspektivering til danske forhold af journalist Kjeld Hansen, som har bearbejdet og oversat Goulsons seneste bog, Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse, til dansk. Foredragets første del afholdes på engelsk, den anden del på dansk.

Insektkrisen – årsager og løsninger

Dave Goulson vil med afsæt i Silent Earth, berette om insekternes altafgørende betydning for livet på Jorden. Han vil forklare de mange årsager til insekt­tilbagegangen og fortælle, hvad skal der til for at afværge krisen.

Det vil kræve en omfattende fælles indsats, men vi skal ændre vores måde at dyrke jorden og producere fødevarer. Vi bliver også nødt til at give naturen mere plads, skabe mere dynamik i natur­områder og omdanne bynære områder til oaser for liv.

I foredragets anden halvdel, “Hvad er der sket med de danske insekters levesteder?” perspektiverer Kjeld Hansen Dave Goulsons foredrag til danske forhold.

Kjeld Hansen er miljøjournalist og forfatter til bogen Det tabte land, der afdækker kampen om den danske natur og dens dramatiske forarmelse gennem de seneste 250 år. Danmark er i dag det land i Europa, der har den største andel af sit areal under dyrkning og det land, som levner mindst plads til naturen, så insekterne har det ekstremt hårdt hos os.

Du kan opleve livestreaming af foredraget tirsdag den 19. september kl. 19–21 på biblioteker, i biografer, kulturhuse, forsamlingshuse og andre steder i en lang række byer i Danmark og udlandet. Du finder et sted i nærheden af hvor du bor på https://ofn.au.dk/sted/
 

Den danske udgave af “Silent Earth”

Bogen “Den tavse klode” af Dave Goulson, Gads Forlag

Titel: Den tavse klode
– Sådan forhindrer vi insekternes undergang
Forfatter: Dave Goulson
Oversat af: Kjeld Hansen
Info: Hardcover, 352 sider
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19. maj 2023
Sprog: dansk
ISBN: 9788712071891
Størrelse: 16,3 x 23,4x 3,5 cm
Normalpris: 249 kr.

 

Links:

 
 

Siden udgivet den 15. september 2023

Etiket: ,