Fire nye bier på den danske checkliste

Efter at yderligere fire arter blev publiceret i den seneste udgave af Ento­mologiske Meddelelser, er der nu registreret i Danmark i alt 292 arter af bier.

De nyfundne, danske arter er som følger: potentil­småjordbi Andrena falsifica Perkins, 1915; pimpinelle­småjordbi A. nanula Nylander, 1848; ler­smalbi Lasio­glossum pauxillum (Schenck, 1853) og lille bladskærerbi Megachile alpicola Alfken, 1924. Du kan læse om de fire nye danske arter af bier i artiklen på siden Fire nye bier føjet til checklisten.

Af de 292 arter af bier, som på nuværende tidspunkt kendes fra Danmark, er 27 fundet for første gang inden for de seneste 20 år. – Alene siden 2012 er der publiceret 14 arter, som nye for landet.

Der vurderes derfor, at den samlede danske bifauna vil på sigt overstige 300 registrerede arter, da yderligere 5-10 arter af bier, kendt fra vores nabolande, forventes at kunne indfinde sig i Danmark.

Omkring 25 arter kendes kun fra ældre, tit enkelt­stående fund, og derfor regnes de ikke for naturligt hjemme­hørende i Danmark.

Læs mere i artiklen fra Ento­mologiske Meddelelser.

Etiket: ,