Tag: bogomtale

Vilde bier og biplanter

Vilde bier og biplanter af Susanne Harding, Koustrup & Co.

En sympatisk lille bog om bier og biplanter, hvor Susanne Harding deler sin smittende begejstring over havens bier og deres samspil med blomsterne, udkom i juni på forlaget Koustrup &Co. Køb bogen, bliv glad for biernes mangfoldighed og find masser af inspiration til plantevalg til haven.

Etiket: , ,

Die Wildbienen Deutschlands

Die Wildbienen Deutschlands

Paul Westrich’ nye mesterværk består, ligesom sin forgænger, af to hoveddele, dog sat sammen i et bind. Den første del handler om biernes levesteder og levevis, den anden indeholder først og fremmest udførlige artsprofiler for alle Tysklands bier. Alt sammen smukt illustreret med 1700 velvalgte, knivskarpe farvebilleder.

Etiket: , , , , ,

Handbook of the Bees of the British Isles

Handbook of the Bees of the British Isles by George R. Else & Mike Edwards

Det engelske storværk skrevet af af George R. Else & Mike Edwards vil først og fremmest tiltale dedikerede entomologer og natur­forskere. Værkets første bind på 332 sider består nemlig hoved­sageligt af bestemmelses­­nøgler, mens den anden, lidt tykkere bind, indeholder detaljerede artsprofiler for Stor­britanniens over 270 arter af bier.

Etiket: , , , ,

To nye mesterværker om bier – en julegaveidé?

De to mesterværker om bier – måske en julegaveidé?

Dette efterår udkom der både i Tyskland og i Stor­britannien nye bøger, der regnes for ikke mindre end forfatternes livsværk og begge disse forfattere er anerkendte bi-forskere med mange år på bagen. En kæmpe fristelse til at ønske sig begge to bøger i julegave!

Etiket: , ,

På bisafari i haven med Ingemar Fries

Blommor och bin

Den svenske biforsker, der især kendes af danske biavlere for hans såkaldte Bond­forsøg på Gotland, er aktuel med bogen Blommor och bin. På trods af bogens undertitel, som på dansk lyder Din Have – et spisebord for bestøvende insekter, er det ikke en biplantebog, men en bog om vilde bier.

Etiket: ,

Ny feltguide fra Stor­britannien

Field Guide to the Bees of Great Britain and Ireland

Mon ikke det skyldes manglen på let­tilgængelige bestem­melses­nøgler med fotos af bi-arter, at interessen for bestem­melse og registrering af bier har hidtil været noget begrænset. Nu kom der ende­lig en bog, der sikkert får mange til at fatte interesse!

Etiket: , ,

Insekthaven med blomster­eng og insekt­hoteller

Insekthaven med blomstereng og insekthoteller

Bogen om insekthaven er skrevet af en ægte insekt­entusiast, som ved hjælp af projekt­midler fra Frilufts­rådet har skabt en insekthave på Østmøn, hvor der er bygget forskellige insekt­anlæg. Selv ådselædere fik deres eget særlige sted, et ådsel­kabinet! Bogen introducerer læseren til de almindelige insektgrupper og der lægges særlig vægt på at præsentere gode insektplanter og praktiske løsninger.

Etiket: , ,

Planter til gavn for bierne

Plant for Bees. A Guide to the Plants that Benefit the Bees of the British Isles

I oktober sidste år udgav IBRA en ny biplantebog, der gør op med det traditionelle syn på biplanter som honningbiens trækkilde, og flytter fokus hen på alle slags bier og deres føde­ressourcer. Bogens hovedsektion består af over 300 detaljerede plantebeskrivelser.

Etiket: , ,
Top