Portrættet af have­maskebien

Vi har tidligere skrevet om det nye initiativ fra Danmarks Biavler­forening, som hver måned udgiver et nyt portræt af en dansk biart, der er karakteristisk for perioden. Vi fik således et portræt af hvid­brystet jordbi i marts, rød­pelset jordbi i april, rød murerbi i maj og have­humle i juni-nummeret af Tidsskrift for Biavl.

I det seneste nummer, der udkom for få dage siden, er turen kommet til den almindeligste bland vores 19 arter af maskebier, nemlig have­maskebi, Hylaeus communis.

Dupont, Y. L. & Madsen, H. B. (2019): Have­maskebi (Hylaeus communis), den hårløse bi. Tidsskrift for Biavl, nr. 7, s. 236.

Maskebier er bittesmå, sorte, hvepse­lignende bier. De er ikke behåret som andre bier, fordi de til forskel fra andre af vores bier samler pollen i maven (kroen). Slægts­navnet kommer fra de gule aftegninger, de har i ansigtet, som får os til at tænke på hvepse­ansigter i mini­udgave.

Du kan se portrættet af havemaskebien ­herunder eller få den vist i et separat vindue.

Dupont, Y. L. & Madsen, H. B. (2019): Have­maskebi (Hylaeus communis), den hårløse bi. Tidsskrift for Biavl, nr. 7, s. 236.

PDF-udgaven af artiklen fra Tidsskrift for Biavl bringes her med tak til forfatterne og Danmarks Biavler­forening.

Læs også:

Etiket: , ,